Selecteer een pagina

Sinds mijn eerste ontdekking van WordCamp, dankzij collega-WP’er Kenneth Lim, zijn wij er helemaal gek van. Open en likeminded people, boeiende sprekers over all things WordPress, notities vol met tips en tricks, zakjes lunch en hilarische eindfeestjes.

Als wij ons in het buitenland bevinden zoeken we altijd even naar een WordCamp in de buurt. Ze worden namelijk overal georganiseerd. We bezoeken daardoor ieder jaar wel een aantal keer ergens ter wereld een Wordcamp. So far, heeft dat ons geleid naar WordCamps van Boston, Aarhus, Wenen én in mei weer naar WordCamp Europe in Parijs! Maar natuurlijk niet te vergeten ook Utrecht. Want in Utrecht wordt ieder jaar WordCamp Nederland (WCNL) georganiseerd.

Althans tot dit jaar..

Vandaag maakte Marcel Bootsman, organisator van de Wordcamps in Nederland, namelijk bekend dat het evenement dit jaar is afgekeurd door de WordPress Community Support, onderdeel van de WordPress Foundation, die de aanvragen voor Wordcamps beoordeelt op hun strikte regels.

Reden:

Wordcamps mogen vanaf nu alleen nog in steden worden georganiseerd. En wanneer een land voldoende Wordcamps in steden heeft, dan mag er pas weer een landelijke Wordcamp worden gestart. Uiteraard is het goed dat er regels zijn om de WordCamps overal ter wereld aan dezelfde eisen te laten voldoen. Ook stimuleert deze regel om meer Wordcamps te organiseren. Aan de andere kant is WCNL elk jaar een groot succes en is het enorm gegroeid in de afgelopen 6 jaar.

Lees de reactie van Marcel Bootsman.

Mijn eerste WCNL was in 2014, toen nog in de kleine en vrij warme zaaltjes van Seats2Meet op Utrecht Centraal. Vorig jaar verplaatste WCNL2016 naar een veel grotere én luxere ruimte in de Jaarbeurs. Grote zalen, mooie sprekers, dubbel zoveel bezoekers, enorm luxe lunches, walking dinner met DJ. Het was fantastisch. Dit jaar zou het ongetwijfeld weer net zo’n feest worden. Vorig jaar in een vluchtig gesprekje met Bas van der Lans, tot dit jaar mede-organisator van WCNL, vertelde hij dat WordCampNL in 2017 nog groter en beter moest worden. Ook de 400+ plekken voor bezoekers in 2016 zouden omhoog moeten. Maar ondanks het open karakter van WordPress gaat het dit jaar niet door, zonde.

Toch is er ook licht aan het eind van de tunnel..

Ik ben namelijk zeer nieuwsgierig naar wat zich nu gaat ontwikkelen. Een WordCamp in Nijmegen had zich al aangemeld. Komt er nu wellicht ook een WordCamp Utrecht of zelfs een WordCamp Amsterdam?! Weer in een knus zaaltje wellicht? Kleine groepen en een intiem karakter? Met kannen koffie en ingepakte broodjes? If so, count me in!

We houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. En voor nu kunnen we ons eerst nog verheugen op WordCamp Europe 2017 in Parijs!

 

Minturn WhatsApp
Minturn WhatsApp