Selecteer een pagina

SEO optimalisatie voor Animatiestudio

Voor animatiestudio Popsicle Media zijn wij aan de slag met een SEO optimalisatie traject.

Een visuele website met gorgeous animaties

Als animator had Margien – founder van Popsicle Media – al een geweldige visuele website, vol met kleurrijke animaties. Absoluut geweldig voor ons om mee te werken. Haar rankings bleven echter nog uit. Daarnaast was de website langzaam door de vele geanimeerde video’s en afbeeldingen. Ook was er nog weinig inhoudelijke informatie om echt een fijne ervaring van de bezoeker te kunnen garanderen.

Doelen WordPress optimalisatie traject

In het eerste deel van het traject lag onze focus met name op het inhoudelijk uitbouwen en technisch verbeteren van de website. Deze focus zorgt voor een sterke basis met een uitstekende user experience, en neemt bovendien alle drempels weg die ranking in de weg kunnen staan. In het tweede deel van het traject richten we ons volledig op SEO optimalisatie om haar rankings verder uit te breiden.

Hoe verliep het SEO traject?

Wij werkten op alle gebieden van de site om er een fijne plek voor de bezoeker van te maken. We pakten onder andere technische issues en de snelheid van de site aan. Bouwden de website uit met nieuwe pagina’s over haar diensten, werkwijze, tarieven en portfolio. Verbeterden de menustructuur en de interne linking, zodat de bezoekersroute veel beter uitgelegd werd.

We voerden gericht zoekwoordenonderzoek uit en optimaliseerden al haar content, waardoor zij in 3 maanden tijd van 0 naar 8 gerankte zoekwoorden steeg.

Daarnaast had de animator een hele dosis aan ervaring en expertise in een specifieke niche (de zorgsector), maar dit kwam nog niet naar voren op de website. Wij brachten deze focus terug in de website met een nieuwe pagina geheel gericht op deze niche. We versterkten de pagina met behulp van interne linking naar die pagina toe.

Op dit moment zijn we vol aan de slag met verdere SEO optimalisatie door middel van het uitbreiden van bestaande pagina’s, het opzetten van nieuwe landing pages voor belangrijke zoekwoorden en het optimaliseren van Google Mijn Bedrijf.

SEO optimalisatie voor Animatiestudio Popsicle Media

© Illustraties en website van Popsicle Media

Vaardigheden

, , , ,

Gepubliceerd op

19 september 2020

Minturn WhatsApp
Minturn WhatsApp