Selecteer een pagina

13 jul 2019 | WordPress voorbeelden

Nieuwe website voor Kapper in Amsterdam

Wij lanceerden deze week de nieuwe website voor Potion Hairdesign!

Koppeling met SalonHub

Daarbij maakten we een koppeling met online systeem Salonhub, zodat klanten direct hun kappersafspraak met de gewenste behandeling kunnen boeken via de website.

Professionele fotoshoot voor een mooie website

Ook maakten we gebruik van ontzettend mooie fotos die werden geschoten tijdens een fotoshoot in de salon. De professionele foto’s zorgen voor een extra glanzende website.

Een website in huisstijl

De vorige website van deze kapper in Amsterdam was al een aantal jaren oud en werd niet meer onderhouden. Ook paste de donkere website qua huisstijl niet bij de look & feel van de salon.

Wij bouwden een lichte website met afwisseling tussen een witte en nearly white achtergronden. En kozen in samenspraak met de klant voor een unieke blauwe accentkleur die we toepasten op de call-to-action buttons. Met deze accentkleur springen de buttons er goed uit en krijgt de website overall een frisse vibe.

Verhuizing domeinnaam van de website

We startten het project met het registreren van een nieuwe domeinnaam. Van potion-hairdesign.com naar potionhairdesign.nl. Dat lijkt misschien een klein verschil, maar is zeker niet onbelangrijk. Zonder streepje staat net wat netter. Maar nog belangrijker: met een .nl domeinnaam rank je een stuk makkelijker in een Nederlandse zoekmachine dan met een .com.

We houden de .com domeinnaam wel aan, want daarmee staat de website al geindexeerd in Google. Ook heeft de oude url een bepaalde domain authority opgebouwd. En daarnaast werd deze url altijd gecommuniceerd naar de klant toe.

We plaatsten de nieuwe website op het nieuwe .nl domein en zorgden dat het oude domein wordt doorverwezen naar het nieuwe domein. Ook stelden we redirects in vanaf de oude links naar de nieuwe links en meldden we de website aan bij Google Search Console om de website door Google te laten indexeren. Ook brachtten we Google op de hoogte van de domeinverhuizing.

Neem een kijkje op www.potionhairdesign.nl

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien vind je dit ook interessant

Google ReCAPTCHA installeren (easypeasy!)

Google ReCAPTCHA installeren (easypeasy!)

Spam uit het contactformulier? Supervervelend! En ook nog eens een veelvoorkomend probleem op WordPress websites. Hoe lossen we dit op? Gelukkig heeft Google daar een eenvoudige methode voor: de Google ReCAPTCHA.

Minturn WhatsApp
Minturn WhatsApp