Selecteer een pagina

Als ondernemer spendeer je behoorlijk wat tijd op je telefoon per dag. Mails beantwoorden, ideeën optikken, blogs uittypen, messenger of whatsapp berichten afhandelen en natuurlijk de socials checken. Wat als die taken nou sneller konden? Hoeveel tijd zou je dan wel niet besparen! Daarom deze blog met een aantal geweldige iphone hacks die je dagelijks kunt toepassen om je als ondernemer flink wat minuten én frustratie te besparen. In deze post geef ik mijn favoriete iPhone hacks bij het typen van tekst op je telefoon. Lifesaver alert!

 

01. Deze iphone hack ging viral

De aanleiding voor deze blog. Vorige week ging er een filmpje viral op twitter. In de video werd een iphone hack gedeeld die ik ook nog niet kende! Door de spatiebalk ingedrukt te houden en naar links te schuiven, kun je je cursor verplaatsen in de door jouw getypte tekst.

Klinkt simpel, maar een lifesaver! Sinds een iOs update kun je namelijk niet lekker meer je cursor verplaatsen. En dat is vreselijk onhandig als je in je zin een typo hebt gemaakt. Uit frustratie haalde ik dan maar het hele stuk tekst tot en met de typo weg en begon opnieuw. Uiteraard niet de meest efficiënte weg.

En nu hoeft dat dus niet meer. Door op je spatie ingedrukt te houden kun je in een seconde naar je typo toe ‘sliden’ en de fout corrigeren.

Bekijk hier de video die viral ging.

 

02. Cursor verplaatsen in tekst

Net als met de spatiebalk, kun je de cursor ook verplaatsen door er simpelweg op het verticale streepje te tikken en verslepen naar waar je wil. Handig!

 

03. Numeriek toetsenbord

Je kent het wel. Je typt een zin. Je schakelt over naar het numeriek toetsenbord, toetst je cijfer, schakelt weer over naar je lettertoetsenbord en gaat verder met je zin. Nou dit kan dus een stuk efficiënter!

Hoe? Door het numeriek toetsenbord in te houden, je vinger te verschuiven naar het cijfer en weer los te laten. Het toetsenbord springt nu vanzelf terug naar ABC. Hetzelfde geldt voor komma’s, punten en andere leestekens.

Het is wel even wennen, maar na een paar keer goed oefenen, bespaar je zeker je welverdiende tijdswinst.

 

04. Punt achter je zin

Met de vorige hack kun je al automatisch terugschakelen na het zetten van de punt achter je zin. Maar dit kan nog sneller. Met 2x tikken op je spatiebalk wordt er automatisch een punt achter je zin geplaatst. En begint je volgende zin automatisch met een hoofdletter. Easy!

 

05. Hoofdletters vasthouden

Mogelijk ken je deze al. Maar ook weer een superhandige hack die ik zelf dagelijks gebruik. Als je een woord of zin met hoofdletters wil typen, kan dat een behoorlijke klus zijn door voor elke letter je shift knop in te moeten drukken. Dat hoeft dus niet! Tik 2 keer op de shift knop en je zet CAPS LOCK aan. Tik er nogmaals op en caps lock is weer uitgeschakeld.

 

06. Emoticons typen

Een van mijn grootste frustraties. Ik hou erg van emoticons. Maar de frustratie van het zoeken naar de juiste icoontjes kosten mij jaren van mijn leven. De iphone helpt je daar nu bij. Thank god! Bij bepaalde woorden geeft je iphone suggesties voor icoontjes. En die kun je vervolgens zo aanklikken en hoppa in je tekst! Nu alleen nog even weten welke woorden het zijn. Hieronder alvast een paar handige voorbeelden. Have fun!

Feest en succes: Vieren, ballon, blij, medaille

Emoties: Leuk, Verdrietig, huilen, grappig, ongelukkig, boos, liefde, lief

Dieren: Hond, kat, muis, giraf, olifant, tijger, leeuw, etc.

Reizen: auto, fiets, trein, bus, metro, scooter, kano, boot, jacht

Huis & tuin: Huis, bloem, plant, boom

Werk en studie: wolkenkrabber, laptop, boek, pen, schrijven, vinkje

Self care: wijn, massage, douche, bad, sauna, bloem, liefde

Hobby: muziek, piano, gitaar, golf, voetbal, tennis, hockey, lezen

 

07. Tekst bold maken in notities

Ben je ook zo’n typ dat elk idee snel neerkalkt in de iPhone notities app? Same here! Ik achrijf hele blogs in mijn notities app (waaronder deze!). Het kan dan wel eens handig zijn om tekst te onderscheiden met titels of dikgedrukte tekst. Dat kan! En wel op 2 manieren.

Manier 1: in de nieuwe iOs versie heb je een extra menubalkje boven je toetsenbord. Als je klikt op ‘Aa’ krijg je een teksteditor te zien, waarin je jouw tekst kunt bewerken. Bold, italic, onderstreept, als titel, allerlei handige opties. En je kunt zelf opsommingen of inspringingen toevoegen.

Manier 2: selecteer de tekst die wil aanpassen. Klik op het pijltje rechts in het verschenen menuutje. En tik
biu aan. Nu kun je je tekst vet, cursief of onderstreept maken.

 

08. To do list met vinkjes

Deze optie vind ik persoonlijk echt geweldig. En kun je uiteraard ook gebruiken in Notities op je Mac. Ik ben erg van de to do lijstjes. Voorheen maakte ik gewoon bullet points en verwijderde ik de taak als ik hem af had. Niet erg motiverend. Maar nu heb ik de vinkbolletjes ontdekt.

Je typt een to do. En klikt daarna het bolletjesicoontje met het vinkje erin aan. Nu verschijnt er automatisch een rondje voor je tekst. Als je taak af is, tik je het bolletje aan en verschijnt er een vinkje in. Nu weet je precies welke taken je af hebt en welke je nog te doen staan. Het werkt lekker motiverend nu je ook duidelijk ziet welke taken je al afgerond hebt. Op je Mac kun je zelfs instellen dat afgeronde taken automatisch onderaan de lijst worden geplaatst.

 

Samenvatting iPhone Hacks voor typen

Dit waren mijn favoriete iPhone life hacks bij het typen van een tekst. Ze besparen bij elkaar toch elke keer secondes op de minuut. Maar het belangrijkste: ze besparen mij veel frustratie. De iPhone is een geheel intuïtief wezen, waar je niet eens een handleiding bij nodig hebt. Toch heeft deze slimmerd nog wat verborgen pareltjes die je moet weten om te ontdekken! Hopelijk helpen deze tekst hacks jouw dag ook lichter te maken en houd je meer tijd over voor de belangrijke zaken van het ondernemen.

Minturn WhatsApp
Minturn WhatsApp