Selecteer een pagina

Minturn houdt je graag op de hoogte van handige weetjes en interessante ontwikkelingen op het web. Dit keer gaan we in op het incognitovenster van Google Chrome.

Wanneer je met Google Chrome in het geheim wil browsen op internet, kun je in plaats van het standaard venster ook het incognitovenster gebruiken. In dit venster browse je anoniem. Dat houdt in dat bezochte pagina’s en gedownloade bestanden niet worden opgeslagen in de browse- en downloadgeschiedenis.

Waarom het incognitovenster handig is?

Stel je deelt een computer met je partner en je wilt hem of haar verrassen, dan wil je geen sporen achter laten bij je online zoektocht naar het juiste cadeau. Of je bent aangemeld op je mailaccount en een vriend of vriendin wil graag even een e-mail versturen via jouw laptop. Terwijl hij of zij inlogt in het incognitovenster, kan jouw eigen e-mail open blijven staan en is het niet nodig om uit te loggen.

Waarom dit handig is voor ondernemers?

Uit ervaring weten we dat je in bepaalde gevallen liever geen informatie achter laat op een computer. Dit kan voorkomen wanneer je als freelancer werkt op een computer van je opdrachtgever of wanneer er meerdere gebruikers zijn op de desbetreffende computer. Ook wanneer je kort op de computer van een collega wil browsen, is het incognitovenster erg handig. Er wordt geen browsegeschiedenis bijgehouden, gedownloade bestanden worden niet opgeslagen en daarbij worden nieuwe cookies verwijderd na het afsluiten van de pagina. Op deze manier kun je op elke computer incognito werken.

Let op: de gegevens worden niet op de computer opgeslagen, maar kunnen nog wel opgeslagen worden door de bezochte websites.

Hoe werkt het?

Met de toetsen CTRL+SHIFT+N of ⌘+Shift+N op de Mac open je het incognitovenster in Chrome en verschijnt linksboven het spionnetje. Geen fan van sneltoetsen? Open dan het menu in Chrome met de drie horizontale streepjes rechts bovenin en klik op ‘nieuw incognitovenster’.

Minturn WhatsApp
Minturn WhatsApp