Selecteer een pagina

Spam uit het contactformulier? Supervervelend! En ook nog eens een veelvoorkomend probleem op WordPress websites. Je bent dus echt niet de enige met een WordPress website die hier last van heeft! Hoe lossen we dit op? Gelukkig heeft Google daar een eenvoudige methode voor: de Google ReCAPTCHA.

 

Google Recaptcha installeren op jouw website

Een Google Recaptcha op jouw website installeren is superhandig om spam vanuit het contactformulier te weren. De recaptcha is bovendien super bezoekersvriendelijk, aangezien hij onzichtbaar is. Jouw bezoeker hoeft dus geen rekensommetje meer te maken of alle stoplichten op een wazige foto aan te vinken. De spamwering gebeurt automatisch achter de schermen én maakt jouw website ook nog eens een stukje veiliger.

Bovendien is een Google ReCAPTCHA genereren simpel. Wij leggen het je uit in een aantal eenvoudige stappen!

 

01. Inloggen voor Google Recaptcha

Ga naar Google Recaptcha en log in op jouw Google account of switch naar het juiste account dat je wilt gebruiken. Je doet er verstandig aan om voor al je zakelijke Google producten hetzelfde account te gebruiken.

 

02. Kies een label

Vul bij het veld Labelen een voor jou herkenbaar label in.

 

Google ReCAPTCHA genereren

 

03. Recaptcha versie kiezen

Kies bij ReCAPTCHA-type de variant aan die jij nodig hebt. Als je met WordPress werkt, wordt de benodigde variant in jouw plugin/theme vermeld.

 

04. Jouw website toevoegen

Vul bij Domein jouw websitelink in. Dit mag zonder https en www ervoor. Voor ons zou dit minturn.nl zijn. Het is ook mogelijk om hier meerdere domeinen toe te voegen.

 

05. Eigenaar controleren

Bij eigenaren staan jouw e-mailadres al ingevuld. Je kan een extra eigenaar toe voegen, mocht dat nodig zijn.

 

06. Recaptcha aanmaken

Vink de ReCAPTCHA-servicevoorwaarden accepteren en Meldingen naar eigenaren verzenden aan en klik op Verzenden.

Je belandt nu in een scherm met de melding dat jouw ReCAPTCHA geregistreerd is. Gefeliciteerd! Op deze pagina vind je de Sitesleutel en de Geheime sleutel. Deze heb je allebei nodig op jouw website. Plak deze in de juiste plugin, het theme of geef deze sleutels aan jouw webbouwer. That’s it!

Je kan jouw ReCAPTCHA instellingen en statistieken overigens altijd benaderen via https://www.google.com/u/3/recaptcha/admin.

 

Succes! Hulp nodig bij het installeren van de Google Recaptcha? Laat het ons weten in de comments!

Minturn WhatsApp
Minturn WhatsApp