Selecteer een pagina

Om Google Maps te activeren op jouw website heb je een API Key nodig. Maar hoe kom je aan zo’n ding? Wij leggen het je uit in een aantal simpele stappen!

 

01. Naar Google Cloud Platform

Een API Key kun je aanmaken op het Google Cloud Platform. In deze sleutel moeten verschillende API keys zijn opgenomen om de map op jouw website goed te laten functioneren. Dit gaat gelukkig heel eenvoudig via deze link:

API Keys aanmaken voor Google Maps

 

02. Inloggen op jouw Google account

Log in op jouw Google account of switch naar een ander account. Het is altijd verstandig om voor al je zakelijke Google producten hetzelfde account te gebruiken.

 

03. API Key project aanmaken

Selecteer in onderstaand scherm een project, als je deze eerder aangemaakt hebt. Of laat de optie simpelweg op Een project maken staan en klik op Doorgaan.

API key voor Google Maps integratie

 

04. Naam opgeven voor API Key

Geef in het veld Naam een naam voor de API-sleutel op. Dit mag je ook laten zoals het is.

API key voor Google Maps integratie

 

05. API Key aanmaken en afschermen

Om ervoor te zorgen dat de API Key alleen op jouw website werkt, is het belangrijk om jouw sleutel af te schermen. Klik daarvoor onder App-beperkingen op HTTP-verwijzingen (websites).

Vul in het veld jouw websiteadres in, zoals in het voorbeeld hieronder. LET OP: Vervang enkel jouwwebsite.nl met het adres van jouw website. Behoud de rest van de tekens om ervoor te zorgen dat Google Maps op elke pagina van jouw site werkt.

Klik nu op Maken.

API key voor Google Maps integratie

 

06. API Key genereren

In het scherm dat nu volgt, zie je jouw API-sleutel staan! Door op het icoontje te klikken naast het veld sleutel wordt de API-sleutel gekopieerd. Voeg deze toe aan de Google Maps module op jouw website, in de theme options óf geef deze aan jouw webbouwer.

API key voor Google Maps integratie

 

07. Projectnaam toevoegen (optioneel)

Je kunt nu nog rechtsboven in het scherm op de 3 bolletjes klikken en in Projectinstellingen een passende naam opgeven voor het project in plaats van de standaard My Project. Maar dit is niet verplicht.

API key voor Google Maps integratie

 

Facturering opgeven in Google Account

Belangrijk! De API Key werkt pas als er een factureringsaccount is gekoppeld aan jouw Google account. Daarvoor moet je jouw credit card gegevens invullen. Er wordt niets doorbelast. Je kunt namelijk elke maand gratis gebruikmaken van de API-sleutel tot $200 dollar aan credits. Daarmee kan de map zo’n 28.000 keer worden getoond en dat is voldoende voor de meeste sites. Heb je meer bezoekers per maand? Dan zal er naar gebruik worden doorbelast.

Via onderstaande link kun je een factureringsaccount aanmaken op het Google Cloud Platform.

Facturering instellen voor Google Cloud Platform

Klik linksboven op het menu en kies voor Facturering. Volg de stappen om jou factureringsaccount aan te maken en te koppelen. Het is mogelijk om een creditcard of bankrekening toe te voegen.

 

API key voor Google Maps integratie

Veel succes! Hulp nodig? Laat het hieronder weten in de reacties!

Minturn WhatsApp
Minturn WhatsApp