Selecteer een pagina

Donderdag vliegen we naar Berlijn, waar dit weekend Wordcamp Europe, de grootste WordPress conferentie van Europa, zal plaatsvinden.

We gaan nu voor de 4e keer en het is een ontzettend leerzame en inspirerende ervaring, waar ik elk jaar enorm naar uitkijk.

 

Waarom is WordCamp Europe zo belangrijk?

1. Samen met 3000 gelijkgestemden voelt het echt als een soort thuiskomen. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel WordPressers in Nederland, heel anders dan toen ik begon in 2013. Ook ben ik lang niet meer een van de weinige vrouwelijke websitebouwers. Maar toch kom ik ze niet dagelijks tegen. WordCamp is de enige plek waar wij tussen duizenden mensen lopen met dezelfde liefde voor het grootste open source CMS van de wereld. Dat is gewoon enorm fijn, leerzaam én supergezellig.

2. Naast dat we veel nieuwe (en inmiddels al bekende) WordPress gezichten uit alle hoeken van de wereld ontmoeten, volgen we ook een hele bunch aan workshops en presentaties. Dat levert een rijkdom aan kennis waarmee we ons werk weer op allerlei vlakken kunnen verbeteren.

3. Op WordCamp Europe staat alles in het teken van kennis delen en teruggeven. Wij hebben namelijk allemaal veel te danken aan het gratis gebruik van WordPress. Daarom bestaat ook de eerste officiële dag van WordCamp altijd uit een Contributors Day, waar je je op kunt geven om het helpen verbeteren van WordPress. Iedereen kan daar aan mee doen, van welk niveau ook. Bij zo’n snelle ontwikkeling van het systeem staan er namelijk altijd taken open, van vertalen tot programmeren. Maar ook de sprekers, de workshops en de sponsors dragen allemaal bij aan het bestaan van WordCamps. En die vibe is zo fijn.

4. Als bonus zien we WordPress grootheden spreken als #MattMullenweg (founder wordpress), founder @joostdevalk (via insta liet Joost me jammer genoeg weten dat hij er dit jaar niet bij is) en CEO #Mariekevanderakt van #Yoast.

5. Ook is er tijdens het event childcare aanwezig, dus ons zoontje Roux gaat gewoon mee. Toegankelijkheid is een belangrijk onderdeel van WordCamp, iedereen moet er bij kunnen zijn. Of je nou kinderen hebt, een beperking of weinig budget. Naast het aanbieden van gratis childcare, worden presentaties live meegetypt, zodat doven en slechthorenden het net zo goed kunnen volgen. Ook kost het bijvoorbeeld bijna niets (even los van vlucht en verblijf) en is het inclusief allerlei maaltijden en koffie en fruit de hele dag (ook zeker belangrijk!).

6. De afterparty. Elk jaar een ander mooi thema en altijd op een mooie locatie. Een berucht feestje waar iedereen mag zijn hoe hij is. Wel eens honderden websitebouwers in een dance pit gezien? Een groot feest.

Can’t wait! En dit jaar dus in Minturn gear. Die testte ik natuurlijk gelijk al even uit afgelopen weekend in Amsterdam, check mijn highlight in Instagram via @byMinturn.

Minturn WhatsApp
Minturn WhatsApp